Top 10 van kankerbeschermende stoffen

dinsdag, juli 28, 2015 @ 01:07 PM

Eten tegen kankerNatuurlijke chemopreventie is de preventie van kanker door je levenswijze aan te passen. Door juiste voedingsgewoonten, een optimaal lichaamsgewicht en lichaamsbeweging kun je naar schatting 30-40% van alle kankers vermijden.

 

Wetenschappers vermoeden dat een aantal stoffen hiervoor verantwoordelijk zijn.

 

Veelbelovende stoffen zijn:

  • Polyfenolen uit groene thee zoals EGCG
  • Curcumine uit kurkuma of de geelwortel
  • Resveratrol uit de schil van rode druiven, cranberry, pinda’s…
  • Lycopeen, het rode pigment uit tomaten, rozenbottels of watermeloen
  • De polyfenolen uit granaatappel
  • Luteoline, een flavonoïde uit groene groenten zoals broccoli e.a. koolgroenten, selder, spinazie, groene peper…
  • Genisteïne, een fyto-oestrogeen uit sojaproducten
  • Elagzuur uit aardbeien, frambozen en (weer) granaatappel
  • Ginkgolide B uit ginkgo biloba
  • Omega-3-vetzuren uit visolie en lijnzaadolie

 

De boodschap is duidelijk: de beste kankerwerende stoffen komen uit (kleurrijke) groenten en fruit. Wetenschappers zoeken nu uit of deze stoffen van een groter nut zijn in de natuurlijke chemopreventie.

 

Bron: http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/top_10_van_kankerbeschermende_stoffen/

 

Meer info: http://www.bol.com/nl/p/eten-tegen-kanker/1001004002766682/

 

   Printversie Top 10 van kankerbeschermende stoffen

Comments are closed.