Vitamine E vermindert risico op leverkanker

donderdag, augustus 9, 2018 @ 12:08 PM

Vitamine dEen grootschalige studie uit China toont aan dat vitamine E het risico op leverkanker vermindert. Het maakt niet uit of de vitamine E uit de voeding of uit supplementen komt. Diegenen die een vitamine E-supplement namen, hadden zelfs 48 % minder risico!

 

Leverkanker kun je goed vermijden, onder meer met gezonde voeding. Noten en zaden zijn goede bronnen van vitamine E, alsook de oliën ervan. Het grootste deel van de vitamine E dat in de darmen opgenomen wordt, komt eerst in de lever terecht. Vanuit de lever wordt het verdeeld naar de andere weefsels. Mogelijk is dat een verklaring waarom vitamine E in de eerste plaats de lever beschermt.

 

Referentie:
Zhang W, Shu XO, Li H et al. Vitamin intake and liver cancer risk: a report from two cohort studies in china. JNCI J Natl Cancer Inst. 12 DOI: 10.1093/jnci/djs277

 

Bron: ABC Gezondheid

Comments are closed.