Waarom kokosolie?

KokosKokosolie wordt in vele landen al eeuwenlang geroemd om de genezende en schoonheidsbevorderende eigenschappen.
In de Nederlandse keuken wordt kokosolie steeds vaker gebruikt als vervanger voor boter, frituurvet en bakolie.
Kokosolie wint wereldwijd aan populariteit, en dat is niet zonder reden!

 

Kokosolie is een verzadigd vet en daardoor als enige plantaardige olie écht geschikt om te verhitten, omdat deze bij hoge temperaturen stabiel blijft.

 

De middellange vetzuurketens, met name laurinezuur, in kokosolie zorgen voor de antivirale, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Laurinezuur komt ook in aanzienlijke hoeveelheden voor in moedermelk.

 

Dit maakt kokosolie behalve zeer geschikt om in te nemen, ook een ideale olie om op de huid en het tandvlees te smeren. De antiseptische kwaliteiten houden de huid gezond, jong en relatief vrij van infecties. Daarmee is kokosolie geschikt als deodorant. Ook voor massages is kokosolie de perfecte olie.

 

In de tijd dat men dacht dat verzadigd plantaardig vet slechts een dikmaker was, werd kokosolie massaal gebruikt in de veefokkerij. Tegen verwachting van de boeren in werden de dieren niet sneller vet, maar slanker en actiever!

 

Dit is te verklaren doordat kokosolie voedend werkt op de schildklier; de hormoonklier die verantwoordelijk is voor het (basaal) metabolisme en de vetverbranding. Ook wordt kokosolie niet direct opgeslagen als vet doordat de lever het sneller afbreekt dan andere vetten (licht verteerbaar), waardoor het direct beschikbaar is als energie. Dit maakt kokosolie ook zeer populair bij (top)sporters. Ook verhoogt kokosolie de opname van calcium en de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K. Ook omega-3-vetzuren (visolie / krillolie) wordt beter opgenomen samen met kokosolie.


Kokosolie:

- Geschikt voor gebruik op hoge temperaturen
- Geen transvetzuren
- Geurloos
- Vloeibaar vanaf 24 -26 graden
- Minste Kcal. van alle soorten olie


Conclusie

Kokosolie is de beste olie die een (top)sporter kan gebruiken. Kokosolie heeft tal van gezondheidsbevorderende effecten en kan op diverse manieren gebruikt worden. Ook voor uitwendig gebruik is kokosolie de absolute top.

Printversie Waarom Kokosolie?