Co-enzym Q10 in kokosolie

Co-enzym-Q10Co-enzym Q10 (ubiquinon) is belangrijk voor de energieproductie in ons lichaam. Dé energieleverancier van het lichaam is Adenosinetrifosfaat (ATP). Co-enzym Q10 helpt bij het terugwinnen van verbruikt ATP, met name in cellen die veel energie nodig hebben zoals hart-, spier- en levercellen.

 

Mensen die cholesterolverlagende medicijnen gebruiken - statines - hebben suppletie van Q10 nodig. Statines blokkeren namelijk de aanmaak van Q10. Suppletie vermindert de bijwerkingen van deze medicijnen, zoals spierkrampen en spierzwakte. Hoewel het lichaam zelf Q10 kan aanmaken neemt deze capaciteit met het vorderen van de leeftijd af. Bovendien is de lichaamseigen productie niet voldoende voor een optimale gezondheid.

 

Q10 is in vet oplosbaar en wordt daarom beter geabsorbeerd vanuit een oliebasis, bij voorkeur kokosolie. Kokosolie bevat de MCT-vetzuren. De lever breekt deze sneller af dan andere vetten, waardoor ze direct beschikbaar zijn als energie. Q10 en kokosolie hebben een synergistisch effect en zijn zo ideaal voor sporters!

 

Q10 in kokosolie is plantaardig en zodoende geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 

Co-enzym Q10 in kokosolie:

  • Belangrijk voor de energieproductie
  • Krachtige energieleveranciers
  • Synergistisch effect
  • Superieure opname
  • Antioxidant

 

Conclusie:

Door co-enzym Q10 op te lossen in kokosolie wordt een optimale opname verkregen en zo de voordelen van de aanwezige MCT vetzuren uit kokosolie!