Hennepzaad: dé plantaardige eiwitbron!

HennepzaadHennep is één van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. Deze krachtige plant komt, voor zover bekend, oorspronkelijk uit Centraal-Azië en is familie van de moerbei (mulberry).

 

De plant is in staat om in elke situatie en omgeving gezond te blijven, zonder bescherming van kunstmatige pesticiden en herbiciden. Vrijwel alle hennep is dan ook biologisch. Wereldwijd is er ontzettend veel vraag naar, waardoor het ook voor boeren een zeer gewild gewas is om te verbouwen. China is op dit moment het land met de hoogste productie, gevolgd door Chili en Europa.

 

Hennepzaad is één van de meest rijke voedingsbronnen ter wereld als het gaat om volwaardige eiwitten uit plantaardige bron, hoofdzakelijk het eiwit edestine, maar ook -alfa, -bèta en gammaglobuline, welke ons immuunsysteem versterken. Gepelde hennepzaden bevatten zo’n 33-37 procent biologisch goed opneembaar eiwit! Dit is zeer zeldzaam bij plantaardige eiwitbronnen.
Ook de onverzadigde vetzuren ervan zijn gezond, de ideale verhouding van omega-3 en omega-6. Andere stoffen zoals chlorofyl en G.L.A. (komen allebei ook voor in spirulina) zitten er ook in. Deze staan bekend om hun hormoonregulerende werking en ontstekingsremmende kwaliteiten.

 

Gepelde hennepzaden hebben een nootachtige smaak, zijn licht verteerbaar, rijk aan vezels en vrij van THC.

 

Dosering: gebruik 50 gram gepeld hennepzaad per dag, dat zijn ruim 3 eetlepels.

 

Hennepzaad:

  • Goede biologische eiwitbron
  • Helpt bij de opbouw van spiermassa
  • Geschikt voor vegetariërs
  • Licht verteerbaar
  • Rijk aan vezels
  • Vrij van THC
  • Glutenvrij

 

Conclusie:

Met al zijn gezondheidseffecten verdient hennepzaad met recht de naam superfood!