MSM als spiervoedsel

MSM poederMSM (Methyl Sulfonyl Methaan) is een zwavelhoudende molecule die voorkomt in alle levende organismen. Het is de biologisch beschikbare, organisch gebonden vorm van zwavel, wat betekent dat het voor het lichaam gemakkelijk is op te nemen. In het lichaam is het net zo belangrijk en veilig als vitamine C, in tegenstelling tot de “slechte” vormen van zwavel als sulfiet en sulfaat.

 

Zwavel is betrokken bij bijna alle processen in ons lichaam en is een onmisbaar component van gezonde cellen. Zo is MSM bijvoorbeeld het belangrijkste component van het eiwit collageen, welke verantwoordelijk is voor ons bindweefsel (stevige huid!) en kraakbeen.

 

Voedsel bevat ook MSM, maar helaas niet meer in significante hoeveelheden, daar het grotendeels bij het kookproces verloren gaat. Veel mensen blijken dan ook ongemerkt deficiënt te zijn.
Naarmate de leeftijd stijgt, gaat de hoeveelheid zwavel in het lichaam achteruit.

 

Vele sporters hebben na gebruik van MSM de ervaring dat hun flexibiliteit en uithoudingsvermogen vergroot wordt en de spieren sneller herstellen. Dit komt omdat MSM op celniveau zorgt voor een snelle afvoer van afvalstoffen en ontstekingen in het spierweefsel wegneemt.
Ook spierkramp wordt geremd en de bloedsomloop gestimuleerd.

 

Dosering: gebruik 3-10 gram MSM per dag, afhankelijk van het lichaamsgewicht.

 

MSM:

-          Ondersteuning van de gewrichten (kraakbeen) en spieren

-          Goed voor huid, haar en nagels

-          Vertraagt de vorming van rimpels

-          Zeer veilig

 

Conclusie
(Top)sporters kunnen profiteren van MSM als “spiervoedsel”. Ook minder actieve mensen hebben baat bij suppletie met zwavel in de vorm van MSM.

 

Printversie MSM als spiervoedsel