Oil pulling met kokosolie

Oil pulling met kokosolieIn de Ayurveda (Hindoeïstische gezondheidsleer) wordt oil pulling (olie trekken) gebruikt om de mond schoon en gezond te houden. Door het "trekken" van de olie komen gifstoffen, afvalstoffen en schadelijke micro-organismen uit de mondholte in de olie terecht. Ook worden bacteriën verwijderd die de oorzaak zijn van gingivitis (tandvleesontsteking). Gingivitis kan worden genezen door een goede mondhygiëne toe te passen. Oil pulling is een goedkope en effectieve aanvullende methode om de (potentiële) ontstekingshaarden in de mond te remmen. Kokosolie kun je ook gebruiken om mee te poetsen en je tandvlees mee in te smeren. Gebruikers van oil pulling melden tevens wittere tanden bij regelmatig gebruik.

 

Neem één eetlepel kokosolie per keer en laat deze in de mond smelten. Spoel en trek vervolgens langzaam de olie tussen de tanden en kiezen gedurende twee tot twintig minuten. Slik het na gebruik niet door, maar spuug de met mondbacteriën vermengde olie uit. Doe dit in de prullenbak of het toilet en niet in de gootsteen, kokosolie stolt namelijk onder de 24 graden.

 

Oil pulling wordt traditioneel gedaan met sesamolie, maar het kan ook met olijfolie of andere oliën. De kokossmaak vinden veel mensen echter een stuk aangenamer.

 

Oil pulling:

  • Voor een goede mondhygiëne
  • Goed voor het tandvlees
  • Geeft een frisse adem
  • Witte tanden

 

Conclusie:

Kokosolie heeft meer gunstige eigenschappen om de mond schoon te houden dan andere oliën en is voor "oil pulling" de ideale keuze!