Ribose voor energie!

shutterstock_59208547Ribose (D-Ribose) is een enkelvoudige suiker (monosaccharide) die van nature voorkomt in alle cellen van het menselijk lichaam. Ribose is van belang voor de productie van ATP (Adenosinetrifosfaat), de belangrijkste energiebron in alle levende cellen. Ribose is zelfs een essentieel onderdeel van ATP!

 

Ribose is een onmisbaar element voor de productie van energie in het lichaam. Onder normale omstandigheden maakt het lichaam zelf voldoende ribose uit glucose, maar dit is een relatief traag proces.

 

Als ATP veelvuldig verbruikt wordt - zoals bij zware inspanning of bij verstoringen van de energiehuishouding (bijv. fibromyalgie) - kan ribosesuppletie de ATP-voorraden snel helpen aanvullen. Herstel van het energieniveau wordt daarmee flink bespoedigd en is direct waarneembaar.

 

Creatine is een ideale synergist voor ribose, de ideale sportformule. Creatine en ribose kunnen vrijwel direct benut worden om ATP te maken, er zijn weinig tussenstappen nodig in de energiestofwisseling. Zo bevorderen ze de aanmaak van spiermassa, maken de spieren sterker en verminderen melkzuurvorming. Hierdoor neemt het uithoudingsvermogen tijdens lichamelijke inspanning toe.

 

Ribose is in capsulevorm verkrijgbaar of als poeder. Capsules kunnen gemakkelijk geopend worden en in de sportbidon leeggegoten worden. Ribose heeft een prettige zoete smaak, lost makkelijk op en werkt direct.

 

Tip: voor mensen die de dag beginnen met koffie om op gang te komen; probeer eens ribose!

 

D-Ribose:

  •           Voor meer energie
  •           Versnelt het herstel na inspanning
  •           Lekkere zoete smaak
  •           Lost gemakkelijk op
  •           Geschikt voor vegetariërs

 

Conclusie
Ribose is het ultieme supplement om te gebruiken voor meer energie. Actieve (top)sporters zullen daar zeker van profiteren, temeer omdat het effect direct waarneembaar is. De meest optimale combinatie is ribose samen met creatine.

Printversie Ribose voor energie!