Bescherm je ogen tegen het computerscherm

dinsdag, augustus 5, 2014 @ 09:08 AM

ComputerschermOnze ogen worden meer en meer belast. Televisie kijken, werken voor een computerscherm, autorijden bij daglicht en ’s nachts, zonnestralen en veroudering, het zijn slechts enkele van de belangrijkste factoren die de ogen van de mens belasten. Twee natuurlijke componenten, luteïne en zeaxanthine, zijn dan ook dagelijks nodig om de conditie van de ogen zo goed mogelijk te houden. Beide carotenoïden filteren alle soorten licht en neutraliseren de vrije radicalen (schadelijke stoffen) die via de lichtstralen op de ooglens terechtkomen.

 

Het menselijk organisme is niet in staat om zelf luteïne en zeaxanthine aan te maken. Het moet dus dagelijks via het eten van groene bladgroenten zoals o.a. spinazie aangevoerd worden. De meeste mannen en vrouwen eten echter onvoldoende groene bladgroenten en zijn daarom aangewezen op voedingssupplementen die luteïne en zeaxanthine bevatten.

 

Bron:

Ma L, Lin XM, Zou ZY, et al. A 12-week lutein supplementation improves visual function in Chinese people with long-term computer display light exposure. Br J Nutr. 2009 Jul;102(2):186-90.

ABC gezondheid

 

Printversie Bescherm je ogen tegen het computerscherm

Comments are closed.