Intensief bewegen helpt griep voorkomen

BewegenGriep kun je vaak goed voorkomen door regelmatig immuunondersteunende producten als knoflook of medicinale paddenstoelen te gebruiken. Maar ook intensief bewegen blijkt bij te dragen aan een goed werkend immuunsysteem.

 

Aan het onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine deden 4800 mensen mee. Via een online vragenlijst lieten ze weten of ze een griepprik hadden gehaald, hoe vaak ze in de buurt van kinderen waren (een bekende besmettingshaard) en hoeveel uur ze per week intensief bewogen.

 

Intensief bewegen verhoogt de hartslag sterk en zorgt ervoor dat we gaan zweten. Hierdoor krijgen we een beter uithoudingsvermogen en sterkere spieren. Voorbeelden van intensieve beweging zijn hardlopen, aerobics, squash, tennis en volleybal.

 

Wekelijks logden de deelnemers in om te registreren hoe men zich voelde en of men griep of griepachtige verschijnselen had. Deelnemers die intensief bewogen bleken minder vaak griep te hebben dan deelnemers die dit niet deden. Volgens de onderzoekers kan intensief bewegen ongeveer 100 griepgevallen per 1000 personen voorkomen.

 

Matig intensief bewegen, zoals wandelen en fietsen, droeg niet bij aan de preventie van griep. Om optimaal resultaat te behalen, moet minstens 2,5 uur per week intensief bewogen worden, aldus de onderzoekers.

http://www.lshtm.ac.uk/newsevents/news/2014/flusurvey_prelim_results_2014.html

 

Bron: Natura Foundation

 

Printversie Intensief bewegen helpt griep voorkomen

Comments are closed.