Diabetes Fonds vraagt aandacht voor suikerinname

dinsdag, juni 4, 2019 @ 01:06 PM

30.000 Nederlanders gaan vandaag de uitdaging aan om een week lang te eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Het Diabetes Fonds organiseert deze jaarlijkse uitdaging om Nederlanders bewust te maken van hun suikerinname. De Nationale Suiker Challenge duurt tot 9 juni.

 

Ruim 1,1 miljoen mensen hebben in Nederland Diabetes type 2 en dagelijks komen er 166 patiënten bij. De gemiddelde Nederlander consumeert te veel toegevoegde suikers, 30 procent meer dan zijn daadwerkelijke behoefte. ‘‘Mede hierdoor heeft inmiddels de helft van de volwassenen in ons land te maken met overgewicht en een verhoogd risico op diabetes type 2’’, aldus Hanneke Dessing, Algemeen Directeur van het Diabetes Fonds.

 

Voel je beter met minder suiker

Volgens hoogleraar Hanno Pijl zullen de deelnemers zich na de Nationale Suiker Challenge beter moeten voelen. “We eten onszelf ziek en proberen met medicijnen de schade te beperken, terwijl aanpassingen van leefgewoontes ziekte kan voorkomen en zelfs omkeren. De gezondheid kan verbeteren wanneer bewerkte suikerproducten vervangen worden door onbewerkte voeding.”

 

Hulp bij de Suiker Challenge

In een obesogene samenleving waar mensen overspoeld worden met verleidingen is de gezonde keuze niet altijd de makkelijke keuze. Het Diabetes Fonds helpt deelnemers door praktische tips en het digitale Suiker Challenge Magazine. Het magazine is  en bevat 21 gezonde recepten, zonder toegevoegde suikers. Voor meer informatie en deelnamen: www.suiker-challenge.nl. Inschrijven kan tot en met vandaag (maandag 3 juni 2019).

 

Bron: https://www.voedingnu.nl/voedingscommunicatie/nieuws/2019/06/diabetes-fonds-vraagt-aandacht-voor-suikerinname

Comments are closed.