Gember effectief bij menstruatiepijn

maandag, april 23, 2018 @ 03:04 PM

GemberVrouwen die vlak voor of tijdens de menstruatie last hebben van hevige krampende pijn in de buik of onderrug zonder aanwijsbare oorzaak (primaire dysmenorroe) kunnen baat hebben bij gemberpoeder. Dit concluderen Zuid-Koreaanse wetenschappers op basis van een review.

 

In twaalf elektronische databanken werd gezocht naar studies waarin het effect van gember bij primaire dysmenorroe was onderzocht. Van de 29 studies die gevonden werden, voldeden er vier aan de inclusiecriteria. In deze vier gerandomiseerde klinische studies werd een vergelijking gemaakt tussen suppletie met gember of een placebo tijdens de eerste drie tot vier dagen van de menstruatie.

 

Suppletie met gemberpoeder leidde ten opzichte van de placebo tot een significante vermindering van pijnklachten bij de vrouwen. De dosis die gebruikt werd varieerde van 750 mg tot 2000 mg per dag. Er werd geen duidelijk verschil gezien tussen deze dosissen.

 

Vrouwen met primaire dysmenorroe kunnen klachten verminderen door suppletie met gemberpoeder, zo blijkt uit de resultaten.

 

Bron: Ortho.nl

Comments are closed.