Suppletie vermindert stress en vermoeidheid

StressHet gebruik van een voedingssupplement met magnesium en andere mineralen, vitamines en probiotica leidt tot een significante reductie van de mate van stress en vermoeidheid die ervaren wordt.

 

Er namen 242 gezonde, voornamelijk vrouwelijke vrijwilligers aan de studie deel. Ze hadden een gemiddelde leeftijd van 39 jaar en 80 procent was van het vrouwelijke geslacht. De deelnemers ervoeren in hun dagelijks leven stress en vermoeidheid. Dit bleek uit een hoge score (>21) op de Perceived Stress Scale (PSS 10). De deelnemers kregen gedurende een maand dagelijks een voedingssupplement. Nadien werd opnieuw de mate van stress en vermoeidheid vastgesteld. Het supplement bestond uit Lactobacillus gasseri PA 16/8, Bifidobacterie bifidum MF 20/5, Bifidobacterie longum SP 07/3, vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, vitamine C, zink, ijzer, selenium en 100 mg magnesium.

 

Gebruik van het voedingssupplement leidde tot een significante reductie van stress met gemiddeld 23%. De ervaren vermoeidheid nam significant af met gemiddeld 45%. Het stressniveau bleef zelfs een maand na staken van het supplement laag.

 

Suppletie met probiotica, vitamines en mineralen leidt tot een reductie van stress en vermoeidheid en heeft ook na staken nog een gunstig effect.

 

Referentie:
Allaert FA, Courau S, Forestier A. Effect of magnesium, probiotic, and vitamin food supplementation in healthy subjects with psychological stress and evaluation of a persistent effect after discontinuing intake. Panminerva Med 2016; 58(4):263-270

 

Bron: Ortho.nl

Comments are closed.