Usain Bolt at 100 kipnuggets per dag

Usain BoltBolt: 'Ik at 100 kipnuggets per dag'

Diëten zijn niet voor sprinter Usain Bolt weggelegd. De Jamaicaan laat in zijn biografie 'Faster than Lightning' weten dat hij tijdens de Olympische Spelen in Peking van 2008 in tien dagen maar liefst 1000 kipnuggets verorberde.

Zijn passie voor de kipsnack begon tijdens de Spelen na zijn eerste doos van twintig nuggets. 'Ik had mijn eerste kipnugget voor lunch, daarna bestelde ik meteen een doos voor het avondeten. De dag erna at ik veertig nuggets voor ontbijt. Ik nam er zelfs friet en een appeltaartje bij. Uiteindelijk at ik er honderd per dag.', laat Bolt weten.

De toen 22-jarige Bolt brak door op de Spelen van Peking. Hij won alle sprintnummers met overmacht dankzij drie wereldrecords. Bolt begon pas kipnuggets te eten omdat hij het Chinese voedsel 'apart' vond. Toch is het een regelrecht wonder dat de sprinter zo goed presteerde met dit allesbehalve gezonde dieet. Een doos met twintig kipnuggets bevat namelijk 940 kilocalorieën en 59 gram vet. Bolt at vijf dozen op een dag, daarmee zou hij alleen al voor ongeveer 5.000 kilocalorieën per dag binnenkrijgen.

De nu 27-jarige Bolt gaf in september aan te willen stoppen, maar kwam daar snel van terug. 'Ik heb dan eens goed nagedacht, misschien doe ik er nog een jaar bij om iedereen te plezieren', zei hij toen.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1802/Atletiek/article/detail/3538797/2013/11/04/Bolt-Ik-at-100-kipnuggets-per-dag.dhtml

 

Printversie Usain Bolt at 100 kipnuggets per dag

Comments are closed.