Voedingssupplement tegen glaucoom en droge ogen

vrijdag, juni 11, 2021 @ 02:06 PM

GlaucoomEen supplement met 4 natuurlijke stoffen beschermt de ogen van glaucoompatiënten. Italiaanse artsen zagen dat de combinatie van forskoline, rutine, vitamine B1 en B2 de symptomen van uitdroging onderdrukt. Patiënten met glaucoom moeten soms meerdere oogdruppeltjes gebruiken die benzalkonium bevatten. Benzalkonium is een bewaarmiddel dat de ogen kan irriteren. Glaucoompatiënten die regelmatig oogdruppels moeten nemen, kunnen daarom nieuwe oogklachten krijgen, zoals droge ogen.

 

Forskoline is een medicinale stof uit de wortel van Coleus forskohlii, een kruid dat de Indische geneeskunde vaak gebruikt. Rutine is een bioflavonoïde die de vochtbalans kan herstellen. De combinatie van kruiden en vitaminen helpt het traanvocht te stabiliseren, zodat het beschermlaagje op de ogen intact blijft.

 

Referentie:
Nebbioso M, Rusciano D, Pucci B et al. Treatment of glaucomatous patients by means of food supplement to reduce the ocular discomfort: a double blind randomized trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2013 Apr;17(8):1117-22.

 

Bron: ABC Gezondheid

Comments are closed.